Irmelin - den starka

Alla inlägg den 28 mars 2011

Av irmelin - 28 mars 2011 19:13

"Ju mindre desto bättre!"

Jag och Goliath passade på att traska med ett gäng ponnyungar på uteritt idag, lite trevligt att få sällskap. Passade på att träna en del på lydnaden från marken, vilken var lite sisådär men nu har vi inte tränat markhantering på länge så jag får skylla mig själv. Sen är han alltid mer fokuserad om man är själv och jobbar än om man kanske ska dra iväg efter sex guppande shettisar och russ.


På hemvägen blev jag både lite trött i fötterna och gick och funderade på om min lilla häst faktiskt var öm i hovarna eller inte. Så efter att ha bundit det långa grimskapet som tyglar i vanliga grimman och försökt skutta upp på ryggen ett antal gånger kom jag till sist upp på hästryggen. Öm? Inte det minsta. Han knatade glatt på med grusväg som underlag och han blev genast pigg och arbetsvillig när jag hamnade uppepå istället för vid sidan av.


Och nu till ovanstående uttryck för det fantastiska är ju att hästen lyssnar tio gånger bättre på mig när jag bara rider i grimma än med tränset på! Visst låg han på framåt och då var väl inte en mjuk grimma det bästa att stoppa upp på. Men han kunde ändå gå i form, böja ordentligt åt båda sidor och för att inte hamna i rumpan på ett russ varierade vi mellan en öppna- rak- sluta. Och vilka skolor han fick till! Det är även helt sant att vi fått de lugnaste galopperna på ridbanan i bara rep och repgrimma. Jag får helt enkelt satsa på "avskalat" i framtiden   


Som vanligt efter utflykten kasade jag av fällen med ryktstenen men nu är det inte särdeles stora sjok som lossnar längre. Han är faktiskt riktigt blank och fin i pälsen, jag tror inte att han skulle tas för en lösdriftshäst hos gemene man. Herrn tyckte att jag också förtjänade lite putsning under tiden så han stod och kramade mig över axlen och ville pilla i mitt hår. Det där med frisyren är ju dock lite känsligt så efter en rejäl tillrufsning fick han hålla sig till att lägga huvet över min rumpa när jag borstade på benen. Och rumpan är ju så stor nu så det verkade ju inte vara några problem att använda den som hylla....  


"Ju mer desto bättre!"

På hemvägen svängde jag in och shoppade på DollarStore. Plockade med två stora tunnor som vi ska ha till vattnet i nya "stallet". Råkade även få med en sprayflaska och tre småpåsar godis. Priset är nämligen endast 10 kronor för tre påsar, något som killen före mig i kassan inte hade koll på så han gick glatt och fyllde på förrådet när kassörskan upplyste honom. Tänk va, tre påsar för bara 10kr - som hittat! Så blev det min tur. Jag lyfte upp baljorna och langade upp godispåsarna, rätt nöjd med att tjejen i kassan inte behövde upplysa mig om det samma. Nu till sprayflaskan...kassörskan log glatt och sa: "Du vet att du får 10 stycken sådana flaskor för 10 kr va?" "VA?!"   Snacka om överraskning! Och så kändes det ju lite genant att jag var så väldigt nöjd med mig själv över att ha kommit ihåg tre godispåsar för tio, men totalt missat det stora klippet! Meen nu var det så att jag inte för mitt liv kunde komma på vad jag skulle med tio sprayflaskor till, även om en annan Dollarstore-tjej föreslog att jag skulle ge bort dem i julklapp när jag kommenterade saken. Gick ut från butiken och tänkte att den där kedjan går väl snart omkull med alla sina låga priser!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido