Irmelin - den starka

Alla inlägg den 10 mars 2011

Av irmelin - 10 mars 2011 12:12

Alla som inte är hästintresserade kan hoppa över det här inlägget då... ;)Tog ett halvtimmas pass på ridbanan igår med herr G, trots snöstorm och allt. G var riktigt cool redan innan och väl uppsuttet visade det sig att han var både balanserad och stabil. Han förtjänade en stor guldstjärna! I skritten tog han böjningen direkt, klarade skolorna betydligt bättre än vanligt och han var varken tung i handen eller för framåt.


Upp i trav tog det ca fem minuter innan han var mjuk och följde böjningen. Stor utveckling sen sist! Tyvärr så sluttar ridbanan på halva volten och då orkar han inte riktigt hålla formen själv utan skjuter ut innerbog och far upp med huvudet. Jag fick träna på att bli lite kvickare i att känna av när han behöver stöd och fick till det rätt bra några gånger. Fick sitta till och samla upp honom lite mer innan utförskurvan samtidigt som jag förtydligade böjningen.


Det är lite kul för när han verkligen går rätt och jobbar på bra med de rätta musklerna tar det oerhört mycket kraft och energi av honom så jag får faktiskt driva på honom med röst och i något fall även en skänkel för att hålla igång. Tänk att behöva göra det på en häst som varit så speedad som han :) Efteråt när vi skrittade av och jag hoppade av honom syntes magmusklerna tydligt och halsen var sådär härligt platt som den ska vara när han söker sig ned och verkligen lyfter hela överlinjen. Duktiga hästen!!


Passar på att länka till ett inlägg som Markus Holst skrivit med flera bra poänger: http://blogg.markus.ridakademi.se/artikel_3192/Gymnastik+eller+estetik%3F


I eftermiddag blir det uteritt i skogen, hoppas att det för tidigare aprilvädret behandlar oss vänligt!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido