Irmelin - den starka

Alla inlägg den 27 mars 2011

Av irmelin - 27 mars 2011 15:03

När jag gick i skolan var man tvungen att ha syslöjd en termin och det var rena pinan ska ni veta. Jag snickrade bra mycket hellre på träslöjden och tillverkade "rejäla" grejer. Det jag gillade allra minst på syslöjden var symaskinerna. Totalt opålitliga om ni frågar mig. Man trampade på pedalen och sakta började nålen dra igång. Sen sa det bara "tjoff" och nålen spann som en köttätande furie. Vem vågar hålla på med sånt?!


Så det var med stor misstänksamhet och viss fasa som jag idag drog fram min och makens symaskin som vi fick i bröllopspresent. Jag förstod ju på förhand att det skulle gå bra mycket snabbare att använda den än att handsy...så jag kapitulerade. Det märkliga var att vår symaskin var av den högst pålitliga varianten. Sakta började nålen sitt arbete och när jag trampade lite mer på gaspedalen ökade nålen takten lugnt och bestämt. Inga otäcka fartränder i tyget här inte!


Såhär fint blev resultatet:


 

Äntligen har alltså min fina Espaniola fått en ordentligt sadelöverdrag. Smaken är ju dock som baken...men Jysk hade inte så mycket att välja på om man ville köpa en fleecefilt för endast 40 spänn :)


Ridpasset gick också rätt bra. Piggare häst med ömfotad. Hm...dock lär jag hålla igång honom för cirkulationen i hovarna så att vad det nu är kan fortsätta läkas. Skulle han bli åt det halta håller blir det givetvis ingen ridning. Jobbade på i skritt på ridbanan och jobbade med öppnor och byte av böjning. Tyckte han skötte sig bättre än sist när vi tränade på att vända igenom volten och forma om på åttvolter. Formen sitter så till veckan blir det korta skrittturer ut i skogen bara för att hålla igång.


Måste bara passa på att skryta över Goliaths fina päls. Jag får knappt loss något löst hår alls på halsen nu och även resten av kroppen börjar få bort den värsta fällen. Magen fick sig dock en omgång med ryktstenen och då flög det hår överallt. Skönt med lite mindre isolering på kursen i alla fall så att han slipper svettas för mycket.


Vill bara tillägga att jag vaknade vid halvsju (vintertid)  i morse igen och hade svårt att somna om. Så jag tror inte att jag kommer ha några som helst problem med att somna i tid ikväll trots tidsomställning.   

Av irmelin - 27 mars 2011 10:20

Igår följde Angelica med ut för att rida Goliath för andra gången. Det gick lika bra den här gången som första :) Min lilla ponny verkade inte lika trött och ömfotad heller. Efter stallet packade vi in lite prylar och for vidare till Saxdalen dit G ska flytta nästa helgen. Kör med lätt packning än så länge, jag får fylla på i Fias förråd allt eftersom   


   

Snart är det dags att dra på sig stallkläderna igen för ett pass på ridbanan. Jag ska även testa förmiddagens skapelse och se om den passar....fortsättning följer   Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido