Irmelin - den starka

Alla inlägg den 17 mars 2011

Av irmelin - 17 mars 2011 12:05

Det är inte bara gamla travare som breddar bak, även gravida kvinnor har visst en tendens till detta!


Något som en av mina kära kollegor glatt råkade kläcka ur sig häromdan när hon såg att min mage växer och växer. "Det är inte det enda stället som har växt!" Hon sa det i all välmening och med tanke på hur högt i tak vi har det på vår arbetsplats och att jag själv också kan kläcka såna kommentarer skrattade jag lika gott som henne. Tydligen kom dock kollegan på att det kanske inte var världens snällaste sak att uttrycka sig om så dagen efter kom hon med ett hjärtformat fat fullt med smarriga Plopp på   Jag hade dessutom klippt håret på henne så kommentaren var väl kanske inte enda orsaken till gåvan. Men ack så glad jag blev - hon får gärna komma med fler kommentarer!


Någon som inte breddade bak igår var min taggade mr G. Vi tog en tur i skogen och som vanligt direkt efter verkning var han lite smått ömfotad, men bättre än sist. Där det var lite isigt och hårt traskade han försiktigt men på skogsstigarna var det inte bekymmer. Fick oss till och med en liten galopp, men det tog några fattningar eftersom han blev rätt speedad när han förstod vad som komma skulle.


Sen stod vi till herrns förtret och badade fötterna i bäcken några minuter. Jobbigt att stå still när man står i svängen till hemväg såklart. Men han höll sig där han skulle i varje fall och passade på att plaska och stänka med hovarna när han blev uttråkad. Solen sken, fåglarna kvittrade, bäcken porlade...härligt!


På hemvägen blev det skritt och jag lade in lite skrittarbete. Först bara böjning åt båda sidor och jag var noga med min egen kropp och att behålla böjningen tills jag bad om byte. Funkade riktigt fint och vi gjorde även halter med bibehållen böjning, likaså i igångsättningen. Utnyttjade sen det lite hårdare underlaget sista biten till att samla i skritten och länga genom att bara föra fram handen och samtidigt behålla sökningen genom sätet. Han var faktiskt rysligt fin och uppmärksam på jobbet. Lade in ett par öppnor och slutor som gick strålande. Påmindes än en gång om hur viktigt det är för honom att arbeta mer samlat i skritten kring skolorna för att han ska klara av att koordinera sina rörelser.


Kunde heller inte låta bli utan att be om en travigångsättning ur samlad skritt genom taktsättning med mitt säte förstärkt med smackning i travtakt. Det tog oss ett par meter och jag fick känna av hur mycket jag kunde släppa på framåt för att vi skulle få trav men ändå behålla samlingen. Riktigt nöjd med vår prestation   


Idag blir det vila igen för jag har kvällsmöte och vill dessutom ge honom en chans att ställa om hovarna lite mer. I morgon blir det förhoppningsvis ett pass på ridbanan med stången på. Blir intressant att se om tränsbettets lösgörande effekt håller i sig även när vi byter till kapson och stång. Fokus på skrittarbetet med tanke på hovisarna. De måste dock röras på så att cirkulationen fortsätter och han blir mindre öm.


(Det ska bli spännande att se vad jag tog för smileys när jag kommer hem till en dator som kan röra på gubbarna, jobbdatorns prestanda är icke den bästa!)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido