Irmelin - den starka

Alla inlägg den 24 mars 2011

Av irmelin - 24 mars 2011 12:16

Igår blev det ridbanan en halvtimma men herr G var lite ur fokus så vi höll oss till skrittarbetet. Tror pälsfällningen tar en hel del energi och nu har det ju varit soligt och varmt ett tag så omsättningen i kroppen är rätt stor.


Goliath skötte sig trots allt väldigt fint, det blev en del skjutkraft när tillfälle gavs och en del huvudskakningar men annars fick han godkänt. Vi övade mycket på att växla mellan böjt och rakt spår, något som är rätt svårt faktiskt. Gillar verkligen en övning som heter carré som man rider på en mindre fyrkant. Gjorde noggranna vändningar för ytterhjälperna i hörnen och varvade mellan att lägga in böjning på rakt spår samt sluta på de raka sidorna.


Höger öppna var inte helt hundra men det tog sig mot slutet. Han kortar gärna upp sig för mycket och tappar sökningen, medan vänsteröppnan var väldigt fin. Slutorna kom igång bra båda två, även åt höger där vår vänster bak kan ställa till det ibland.


Red en förvänd sluta på kvartslinjen, vände in på en volt med den förvända slutan kvar och efter halva volten vände vi ut på spåret som i en volt tillbaka och kom i rätt böjning i andra varvet. Det var en riktigt bra övning för oss för att inte förlora riktningen framåt, som vi kan ha lite svårt för ibland när vi bara håller oss på volt.


Goliath gäspade stoort efter passet och såg nöjd ut igen. Inte det minsta svettig men jag tror det var rejält psykiskt utmattande med alla byten mellan skolorna.


Snart bara en vecka kvar till kursen...!


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido