Irmelin - den starka

Alla inlägg den 20 mars 2011

Av irmelin - 20 mars 2011 17:49

Idag har jag och Goliath varit hos doktorn. Är dock inte helt säker på vilket hus farbror doktorn bodde i men vägen dit var i varje fall riktigt trevlig! 


Goliath var inte helt sugen på mys och ridtur när jag skulle hämta honom i hagen, men stannade när jag gått efter en stund. Då fick han snällt posera i vårsolen.


   


Inne i stallet ägnade jag trekvart åt att återigen dra av vinterfällen. Förstår inte hur mycket päls hästarna har egentligen, men det är ju inte underligt att de inte fryser trots trettio minus och lösdrift. Min bästa vän i arbetet är en vattenskrapa i metall med små taggar på. Pållen gillar också massagen men verkar rätt förvånad själv över all päls som försvinner.


 Satte på herr G hackamore och barbackapaden, vår vanliga uteritts-outfit och sen bar det av på vägarna. Nu har det till och med smält fram en del grus här uppe i Dalarna, tack varma sol! Goliath var på härligt humör och vi joggade på både länge och väl. Blev även två fantastiska galopper, bland de bästa på länge. Barbackaridningen har verkligen gjort under för både min sits och Gs samlingsförmåga. Jag måste ju helt enkelt se till att han går i en okej form för att jag ska klara av att sitta på honom i de högre gångarterna. Tricket är att ha koll på vänster bog och vänster bak, med dem på plats så får han en härlig avslappnad form. Är han inte allt för framåt i traven slipper man även knipa med knäna för att sitta kvar :) Galoppen var likadan, längde på tygeln så att han verkligen fick höja ryggen och sen kunde jag sitta helt stilla utan några omslutande ben och bara njuta av en sansad galopp. Tänk att han skulle kunna sånt, den lilla galningen som folk tyckte att Fia skulle avliva!


Doktorn bodde väldigt fint med utsikt över en snöbelagd sjö och granklädda berg. Herr G hade dock lite bråttom så jag fick vara snabb med kameran.Olika fokus


   

På sniskan


   


Tack bästa lilla ponnyn för det underbara sällskapet! 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido