Irmelin - den starka

Alla inlägg den 12 mars 2011

Av irmelin - 12 mars 2011 19:47

Eftermiddagsturen på hästryggen var riktigt härlig må jag säga! Och trevligt sällskap fick vi av Fia och Fräsen. Det riktigt märktes på hästarna att de var glada att få komma ut tillsammans och än bättre blev det när vi red en runda förbi deras gamla stall i Silverhöjden. Båda hästarna föll spontant in i trav med jämna mellanrum och Goliath blev riktigt besviken när han var tvungen att skritta därifrån.


Goliath ser ut som en liten plutt :)

 

Utsikten är rätt fin i verkligheten med berg runt omkring.

 


Fröken Fia och Herr Fräs

   


Här är vi på väg mot gamla stallet, först förbi sågen. Redan där var hästarna taggade och Goliath travade lyckligt iväg flera gånger :)

  


Några fulbilder ska vi väl också bjuda på!

    


Nu när ni varit så duktiga och läst igenom hela inlägget ska vi väl återkomma till själva rubriken för inlägget. På förmiddagen träffade vi på grannen mitt över gångvägen mellan husen och han visade oss glatt att vi haft älgbesök under natten/morgonen. Bara två meter från husväggen utanför vardagsrummet hade det gått en stor älg som genat över tomterna och ut i skogen. Spännande, tyckte vi allihop!


Ikväll när jag och maken satt och åt vår kvällsmat i tv-soffan ute i vardagsrummet sätter vi plötsligt båda två maten i halsen och stirrar i total chock ut genom fönstret. För där kikar en lika chockad stor älgfru rakt in genom rutan innan hon graciöst travar iväg genom trädgården, över gångstigen och in i nästa trädgård som gränsar till skogen. Jag och maken vände oss mot varann och brast ut i ett gapskratt. Tala om chockartat! Tilläggas skall att fru älg var en riktigt stor madam, synd att min kära far inte var här med....   

Av irmelin - 12 mars 2011 12:42

Jag och maken är i shoppingtagen :) Det hela började med ett nytt golv i sovrummet, sen beställdes garderober, vi råkade impulsköpa en fåtölj och idag hämtade vi hem vår nya spis.


Fåtöljen har maken lagt beslag på (eftersom jag tagit över schäslongen på soffan).

  


Egentligen hade vi en fungerande spis, men en av plattorna började värma ojämnt och vem vill ha en gammal ful när man kan införskaffa en snygg och modern :)


  


Liite häst måste jag ändå få skriva om :) Tog ett pass från marken på ridbanan igår med herr G och han var så lugn och stabil. Böjningen satt som en smäck, skolorna var fina och traven....det händer ju verkligen grejer där! Ute på volt där han skötte sig mer själv höll han böjningen och det lugna tempot med de svingande bakbenen var som ren honung. Det är ju så häftigt när hästen verkligen imponerar på en!


Gjorde även några travövergångar på en liten volt där jag bad om större böjningen och mer arbete från innerbak, och Goliath tog i och var skitsnygg rent ut sagt. Jobbade bara tre-fyra steg med en sån krävande uppgift men det märks att han börjar få till både teknik och styrka.


Idag verkar det som att vi ska få sällskap ut av Fia och Fräsen i solskenet. Man får passa på för i morrn är det mulet igen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido