Irmelin - den starka

Alla inlägg den 28 mars 2012

Av irmelin - 28 mars 2012 10:03

Igår fick finaste hästen på sig barbackapaden och hackamoret/kapsonen så att jag kunde rida med dubbla tyglar. Red en halvtimma på ridbanan och Goliath var otroligt lyhörd och mjuk. Skulle tro att behandlingen gjort gott för bakknäet, han har fortfarande sina svagheter med att vilja skjuta in bogen i vänstervarv och tappa yttersidan i högervarvet. Men med avslappning och balans funkade det bättre än i vanliga fall och jag hade lättare för att stötta honom och återfå balansen.


Vi red "rakställd" i hörnen på en fyrkant, tränade halter på varje kvartspunkt på volt, öppna några steg för att sen följa böjningen och sen en förvänd volt tillbaka och vidare några försök på skrittpiruett. Det var riktigt roligt att rida piruetterna, blir alltså bara ett par stegs slutavändning som en start till piruettarbetet. Goliath fattade snabbt vilken övning jag bad om och började självmant samla upp sig, gå in i slutan och sen var det bara för mig att visa honom vägen och hålla koll på att han fortfarande lyfte upp bogen. Jag var så sjukt stolt över honom efter ett par försök i varje varv!! Det märks så tydligt på honom att han älskar att få jobba :)


Gick upp i trav och fortsatte på vårt tema med avslappning, balans och bara ta några bra steg. Även om han taggade till ett par gånger så kunde vi snabbt återgå till lugn och ro och han gick så fint, så fint! Enda problemet vi egentligen har i dessa lägen nu är att han hamnar bakom hand när jag är tuvngen att bromsa med tygeln. Försöker att bara bromsa med sätet och rösten men ibland tar springpellen över och då krävs det inverkan av handen också. Men det blir bättre och bättre.


Sen måste jag poängtera hur mycket bättre det känns att rida på bettlöst, jag får en mycket coolare häst som känns känsligare. Beror väl både på att han inte har något som besvärar i munnen och för att jag tvingas rida mer med min kropp och får vara noggrann med mina signaler.


Vi avslutade med en belöningstur ut i skogen på en kvart. Herrn fick busa av sig och fattade själv perfekta galopper när det passade på den lilla skogsstigen. Han hade verkligen så himla kul, skakade på huvudet och ville ladda iväg mest hela tiden :) Det känns så skönt att kunna uppskatta hans energi och även kunna styra den utan att behöva sitta och tokhålla i honom. Han accepterar liksom det jag ber om och då kan jag även tillåta honom att "balla ur" lite här och där i ren och skär glädje!


Bästa bästa hästen!!


 

Av irmelin - 28 mars 2012 09:56

TAND!!! I går kväll hade prinsen varit riktigt kinkig när hans pappa var ensam hemma med honom. Han skulle inte sova...han skulle inte leka själv...han skulle inte leka med pappa...han skulle inte bäras.....han skulle INTE!! Men när vällingen kom vid halvåtta somnade han snart som en stock i pappas knä  :)


Här på morgonen var han återigen rejält kinkig, börja suga på mitt finger och vad känner jag! Något vasst längst ner i underkäken där det så småningom ska finnas fullt med huggtänder. Och mycket riktigt, efter lite bök och knöl så skymtar jag en liten vit strimma som pressar sig upp genom tandköttet! Ringde direkt till pappan och berättade den goda nyheten :) Mormor fick också en påringning klockan åtta på morgonen...hehe.


Min stora pojke!


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido