Irmelin - den starka

Alla inlägg den 4 mars 2012

Av irmelin - 4 mars 2012 08:49

Igår hade jag sån lyx att Karin och Sören, som har de andra hästarna i hagen, redan hade vattnat och fodrat hästarna när jag kom ut! Det uppskattades verkligen efter att ha tillbringat hela eftermiddagen på 95 års kalas med stallet som en andhämtningspaus innan det blev melodifestival hemma hos svärföräldrarna.


Goliath var inte alls intresserad av mig när jag klev in i hagen, han hade ju fullt med gott hö att mumsa på så jag roade mig med att sanda lite kring grindhålet och släpa in en grantopp som stallägaren sågat ner. Hästarna kan nog uppskatta att få något barrigt att smaska på :) När jag precis ställt tillbaka sandhinken så skymtade jag något svart bakom ryggen, där stod Farbror Goliath med ett stort leende på mulen och sa: "Nu är jag klar, nu kan vi hitta på nåt kul!" Haha, ja kanske inte helt sanningsenligt men det var helt klart hans budskap.


Så vi hittade väl på nåt skoj då, tog oss ut från stallplan som är rena skridskobanan genom att snirkla runt i kanten av parkeringen och sen skrittade vi bort till sommarhagen med den lilla backen. Goliath var überpigg och tänkte glatt kasta sig iväg i galopp ett par gånger, det var bara att skrattande hålla honom tillbaka och fokusera på lite jobb. Red skänkelvikningar både på rakt och böjt spår ( på volt var svårt men vi fick några steg åt gången och G tog i så att han nästan sprack), vände på framdel/bakdel i hörnen på en fyrkant och roade oss med att skritta uppför och nerför backen några gånger. Backade även uppför sluttningen några steg ibland och upptäckte att när jag väl gett signalen till back så körde G på själv och det var nästan svårt att få honom gå framåt igen. Det gillade han tydligen :) Varje gång vi kom ner till backens slut föreslog G en lite snabbare gångart uppför men höll sig fint i skritt när jag bad honom. Jag red i min barbackapad och kände verkligen hur han höjde sin rygg och tog i med hela ryggen, perfekt backträning!


Efter en halvtimma så skrittade vi tillbaka till stallet och ägnade en stund åt att dra av vinterfällen med ryktstenen...det bara rasar hår - springtime!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido