Irmelin - den starka

Alla inlägg den 13 mars 2012

Av irmelin - 13 mars 2012 21:25

Efter en veckas vila blev det en ridtur ute på vägarna och till sällskap hade jag Ewa och hennes varmblod Lillan. Vi skulle bara ta det lugnt...inget "hysteriskt"....men med två piggelina pållar så bjöd det trots allt på lite action här och var under turen. Goliath trampade iväg i trav utan kommando ett par gånger men på det stora hela skötte han sig fint. På hemvägen fick han göra av med lite gas på travövergångar och flera av dem var väldigt trevliga må jag säga. Så härligt när man bara kan "lyfta fram" hästen med sätet och tänka trav för att rulla igång med fortsatt sökning!


Idag testade jag att sätta på kapsontygeln på hackamoret och rida med dubbla tyglar för att få en bättre böjande effekt. Fungerade faktiskt väldigt bra, även om det var ovant att sitta på två tyglar på en uteritt. Fick tipset från VivanOlivias blogg!


Vilan verkar ha gjort Goliath gott, han kändes väldigt fräsch i kroppen, inte lika sned heller. Det gör mig fundersam på om hur mycket jag själv bidrar till hans snedhet. Nu är det ju bekräftat genom vet.undersökning att han har en muskelär rörelsestörning på vänsterbak, men nog sjutton förvärrar jag saken genom att jag har svårt att få bak min vänstra höft. Två minus blir inte alltid plus.... På lördag kommer equiatrikern ut och går igenom honom, det ska bli väldigt intressant. Sen kanske det är dags för fröken själv att börja träna på flexibiliteten :)


Efter ridturen var Goliath lite slätare och blankare i pälsen efter motionen, han blir såå snygg! Längtar verkligen efter sommarpälsen nu för den är bra mycket snyggare än vårfällen som liksom aldrig blir helt dammfri och de lösa håren tar aldrig sluuut.


Ja just det, utlovade ju foton på hovarna. Kameran var faktiskt med men så hade jag så bråttom att jag glömde av det i alla fall...till helgen - kanske ;)

Av irmelin - 13 mars 2012 13:02

Drygt 7 månader gammal och alldeles underbar, det är Bus det! Han förgyller vår tillvaro med att bubbla på med allt fler spännande ljud och ord, charmar oss med sitt leende och sitt skratt, myser sittandes i knät, vet precis vad han vill och protesterar om han inte får det eller vår uppmärksamhet, somnar själv i sin säng och vaknar halvsju pigg som en lärka :)


Krypförberedelser...han kan även "skutta" fram med benen men ännu inget riktigt krypsteg.

           


Leker med ljuset, eller...Bus leker och hans mamma försöker skynda sig att fota utan att det blir suddigt :)

     


Tuppkamm!


Åla har han i alla fall lärt sig, hej å hå vad det går undan må ni tro!(Har tydligen en nyare version av moviemaker på den här datorn, dags att lära sig alla nya finesser kanske!)
    

   

    

Av irmelin - 13 mars 2012 08:58

Igår kväll åkte jag ut till stallet och gjorde en ordentlig rykt med plastskrapan...det föll högar av vinterpäls! Lilla hästen svettas nog snart bara han går i hagen. Omsorgen uppskattades helt klart och det blev även tid för lite mys.


Som vanligt i början av veckan så var det dags att verka Gs hovsingar. Det går mycket lättare när jag gör det varje vecka och det händer otroligt mycket positiva saker i hovarnas utveckling när jag håller efter dem på det sättet. Framhovarna dödar av sula för att bli mer skålformade och traktstöden har fortsatt att vilja släppa gammalt material som legat utflutet över sulan längst ner på stöden. Nu kunde jag lätt ta bort det sista av stöden på alla fyra hovarna så snart ska nog de se riktigt fina ut. Trakterna har också blivit bättre nu när jag hållt efter dem och de hinner inte skjuta iväg i höjd på samma sätt och då kan vi dessutom hålla strålarna i bättre kondition då de hela tiden får jobba som de ska.


Närjag verkade vänsterbak tittade en gammal hovböld fram i vänstra traktvinkeln. Jag har anat att det legat något under ytan som en mörk skugga och den här gången kom den alltså fram. Den var liten och jag har inte märkt av den alls så den bör inte ha besvärat Goliath något nämnvärt. Nu såg det bara ut som torr, brun jord som kom ut inifrån hoven, kanske på en halvcentimeter bred yta. Tänk vad fint hästen läker sin egen kropp när man låter den sköta det själv!


Jag skulle givetvis ha tagit kort, men kameran var kvar hemma. Ska försöka komma ihåg att ta med den ut ikväll så får ni se vad jag pratar om :)


Pållen har ju fått en vila en vecka här pga tidsbrist och kasst underlag (blankis) så i eftermiddag ska vi ta en skrittur där isen släppt eller där snön ligger kvar. Jag längtar verkligen efter att få sitta upp nu!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido