Irmelin - den starka

Alla inlägg den 11 augusti 2012

Av irmelin - 11 augusti 2012 14:32

Vilka höstkänslor jag börjar få! Och det gör mig faktiskt inte ett dugg för det finns så mycket härligt att se fram emot. Hästarna verkar också känna av det, även om temperaturen ligger på cirka 20 grader. Goliath fäller sommarpälsen och sätter höstfällen, ett säkert hösttecken.


Jag och Jacob verkade hovarna på Goliath här på morgonen och sakta men säkert börjar det växa ner en ny frisk lamellrand som lyser vit i det bruna diket. Lycka!! Jag har varit lite hästvakt halvt om halvt åt tre raringar den här veckan, alla har skött sig fint och står på alla fyra. Ja...nästan i varje fall   


   


Idag lyckades jag faktiskt komma ut och tömköra Goliath också medan Jacob sov lunch. Det var premiär för att fästa de långa NH-repen i selen med spännet neråt så att vi skulle få lite rassel mot underlaget när han gick. Jag ändrade även om lite i utrustningen, satte tömmarna i skakelremmarna och vidare genom ett tränsbett till repgrimman med nosringar. Det funkade mycket bättre för styrningen och G gillar egentligen bäst bettlöst, även om det nu tog lite i bettringarna också.


Jag tömkörde utan linor först och tränade styrning på en äng, det fanns lämpligt nog en träpinne och en björk att köra slalom mellan och allt gick väldigt bra. Tränar på att låta tömmarna hänga när jag inte vill inverka något, det är ju den filosofin jag har i den vanliga ridningen och hanteringen så det är inget jag tänker ändra på. Sen hakade jag på linorna i selen och lät honom skritta iväg. Goliath kunde inte ha brytt sig mindre. Nu gick det ju på gräs också men för att få linorna att jobba lite så tog vi en del trav och några skarpare svängar så att linorna kom emot benen - men inga reaktioner.


Plötsligt var det någon idiot som smällde av en raket och då for G ett steg åt sidan. Men sen stannade han och bara lyssnade så jag gav honom ett par sekunder att hämta andan och sen bad jag om skritt igen. Nog fick vi upp farten en liten aning efter incidenten men han höll skritten och frågade mig hela tiden vad som krävdes så det var inge bekymmer. På väg till ängen passerade vi dessutom en åkgräsklippare, hundar och en hel fotbollsmatch. Allt fick herrn kliva förbi helt på egen hand med mig bakom och han gick på bra även om han sneglade lite. Modiga killen!


Med linorna släpandes efter styrde jag så till sist hemåt och ut på asfaltsvägen. Goliath lyssnade till rasslet av spännena ett par steg och sen var det inget mer med det.


Finaste finaste hästen!!


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido