Irmelin - den starka

Alla inlägg den 26 augusti 2011

Av irmelin - 26 augusti 2011 17:09

Idag kunde jag inte hålla mig längre, jag var bara tvungen att rida en sväng! Det var ju minst sagt ett tag sen för både mig och hästen, båda tjocka och ovana men ack så trevligt vi hade!


Det blev cirka 20 minuters "dressyr" (om man kan kalla det det) i hagen. Nog kändes det lite i ljumskarna först men efter någon minut kändes allt som vanligt igen. Och vilken känslig häst jag har! Även om jag inte gjorde några avancerade övningar så fokuserade jag på att inverka så lite som möjligt och om piloten på ryggen är koncentrerad och gör det hon ska går hästen som en klocka. Jobbet med traven från marken har tydligen också gett utdelning för vilka fina övergångar han gjorde. Mjukt och balanserat - bara jag gjorde rätt. Sen orkar han inte hålla skutan i styr mer än ett par steg på egen hand, men - framsteg!


När jag ändå snart hade tänkt avsluta så ringde maken på mobilen och sa att nu fick jag packa mig hemåt för Lillprins Bus var vrålhungrig och hade skrikit i en halvtimma. Panik! Fort av med alla grejer och in med hästen i hagen utan borstning. Han såg faktiskt lite paff ut :) Körde i .....piiiip km/h hem och väl innanför dörren har Bus lyckats somna och det tar nog en kvart innan han vaknar till och vill ha mat. Men sen ville han ha mig som snuttefilt ett antal gånger under eftermiddagen. Mamma är bäst!


Vi har faktiskt fått en nykomling i hagen också, en shetlandsponny som heter Mimik. Av någon anledning hade jag fått för mig att han var korsningsponny, kanske för att han är så lätt och fin i modellen. Tack Sanna för att du rättade mig! Tarzan är överlycklig över att han också har fått en kompis och det blev en väldigt lugn och trevlig flock med jämt antal hästar.


     

Jag förstår Tarzan för hur kul är det att umgås med "Helan och Halvan"?


   

Och så till en liten kort filmsnutt från vår premiärtur...ignorera frökens outfit och sits samt ponnyns kopiösa tjockmage   



 


Passar på att slänga in ett foto från Jacobs golfpremiär igår! Maken spelade medan jag och en sovande J tittade på och berömde.


 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards