Irmelin - den starka

Alla inlägg den 23 augusti 2011

Av irmelin - 23 augusti 2011 17:38

Nej - det är inte jag som är jobbsugen, utan min häst! På med grimman i hagen och sen skrittar han glatt med mig till staketet där jag slänger repet kring en stolpe och där står han sen lugnt parkerad. Och när vi går iväg ut ur hagen är det lika glatt, herrn vill jobba!


Kör en period med arbete vid hand nu, alltså dressyr fast jag går bredvid hästen på marken (för den oinvigde!). Försöker vara noga med att fokusera på olika saker vid de olika passen så att han inte tröttnar ur det första han gör. Så idag blev det trav.


Började som vanligt för att skapa trygghet med nedåt-framåt och sen trav i longen. Repeterade sen skritt på volt där jag har tyglarna över halsen som i ridning och volten blev betydligt bättre än förra gången vi testade. Fick även till rätt fina öppnor när jag kom underfund med hur jag skulle placera ytterhanden vid manken för att kunna använda yttertygel till att föra in bogen. Testade sluta på fritt spår i samma placering och fick till det direkt. Rörelsen sitter men formen är såklart inte som den ska än så länge. Det övade vi ju på även i ridningen i våras så det är inte så konstigt. Ett långsiktigt projekt - som allt annat!


Nytt på dagens pass var trav vid hand. Det har liksom inte ens varit någon idé tidigare att försöka gå/halvspringa bredvid honom när han ska trava för det har gått alldeles för fort och varit för obalanserat för att vi skulle få ut något av det. Men med den traven han börjar visa utan ryttare skulle jag allt mer kunna jobba närmare honom. Utgick från sökning och böjning för innerhjälper och bad sen muntligt om trav. Han blev lite stressad, som väntat, och ökade tempot men förstod ganska snabbt att det inte blev värre än att matte sprang bredvid än höll sig mera stilla i mitten av volten. Och mot slutet hittade han balans, takt och "form" ett par steg i varje varv och fick massor av beröm. Avslutade direkt och gick tillbaka till hagen så att han ska ha prestationen färskt i minnet till nästa gång.


Det är verkligen otroligt roligt att jobba med herrn för han ger så mycket positiv energi tillbaka. Han ska mysa och vara nära och han blir så följsam efter allt beröm. Vi har verkligen hittat vår melodi för att få arbetet att fungera på bästa sätt!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards