Irmelin - den starka

Senaste inläggen

Av irmelin - 24 juli 2015 12:06

Den röda gamla rosen har slagit ut! Nu ska hon få sällskap av tre nävor, en kungsnäva och två spanska. Mindre bar jord åt trädgården!

Min purpurvinda bjuder på en andra blomma! De jag gav bort till Elisabeth blev bättre omskötta och blommar betydligt mer.

Av irmelin - 22 juli 2015 16:27

Odette är snabbast i stan på att lära sig saker! Idag satt signalen för sluta på första försöket. Häpnadsväckande.

Barnen är så nöjda med henne, Lisen aktar sig oftast för huvudet men vill också borsta och gosa. Jacob fick hästpussar idag och Odette lade huvudet på hans axel när de myste. Sånt värmer i mammahjärtat.

Stolt över hela högen!

Av irmelin - 19 juli 2015 20:52

Idag ville bara Lisen följa med till stallet och med lite pepp var hon själv inställd på att hon idag skulle rida Oodette (som hon själv betonar det). Lisen gjorde det minsann också och tydligen gav det mersmak för hon var uppe på ryggen 5 gånger innan vi var klara. Tre steg vågade hon skritta också.

Odette är numer en klippa, hon rörde inte en fena när Lisen satt på och lika duktig var hon när Lisen smög fram och skulle borsta/krama/pussa på magen. När vi släppte ut O i hagen tog Lisen grimskaftet och sa: "Kom nu älskling!"

Jag fick också träna lite mellan varven och både NHn och ARn sitter rätt bra. Prövade att lägga in lite mer sluta idag och O tar kommando så snabbt. Vi kunde till och med ta oss några steg framåt.

Att den här lilla morrhoppan skulle bli barnponny kunde nog knappt ingen tro ?

Av irmelin - 18 juli 2015 18:04

Jag och barnen gick ner till tjärnen med deras håvar och till sist lyckades jag fånga några små söta fiskar. De sprattlade så livligt att vi alla tre ville återge dem livet i sjön.

Nytt i trädgården, New Dawn har nu slagit ut! Likaså floxen jag fick av min mamma och en liten jordgubbe börjar få färg.

Av irmelin - 17 juli 2015 21:12

5 år idag och kärleken blir bara starkare! Vi har firat med att rensa virkesförrådet, jag har tagit bort trästaket på kaninburen, vi har fikat på Coop, grillat och sett på vår bröllopsfilm.


När vi var nere i Västergötland firade vi mer för oss själva med minigolf, lunchbuffé i Spiken och shopping i Lidköping. Underbart att få vara helt själva!

Av irmelin - 16 juli 2015 20:54

För många andra har skördeperioden redan infallit sig. Ett växthus vore ju inte helt fel, men då måste kaninburen bort och det sitter långt inne.

Idag har jag iaf skördat min första hinkpotatis och den var alldeles fantastisk! Vit, tunt skinn och som smör på tungan. Från fyra mamma-potatisar blev det såhär många.

Inte massor precis men jag klagar inte eftersom det är första året jag har satt någon. Nu kommer även kart på gurka och tomat.

Min gula sättlök är också väldigt god. Jag använder nästan hela till sallader.

Nu ska vi se om det funkar med panoramabilder här. Jag bjuder på en ostädad trädgård!

Varje foto är ett halvt varv var som ni kanske kan lista ut.

Av irmelin - 16 juli 2015 20:45

Idag har jag och barnen haft det lite hästigt i alla fall! Jacob började längta efter Odette så då åkte vi såklart iväg.

Jacob och Odette börjar verkligen hitta varandra och det märks att de trivs ihop. De fick ta en liten ridrunda bort på vägen och Jacob börjar lära sig det där med att luta sig fram eller bak när marken lutar.

Efter turen hann jag testa lite formgivning i halten på Odette. Vi ska på kurs om två helger så det kan ju vara läge att träna! Hon låter sig föras så fint i böjning, flytta tyngdpunkten bak och fram. Följde även rätt ok på volt. Odette nu och Odette i våras är som två helt olika hästar.

Lisen ser nog mest fram emot hunden Bobbie när vi åker iväg. Hon både ger och tar emot pussar stup i kvarten.Dagen till ära tog faktiskt jag mig också en ridtur på Emelie! Jag minns knappt när jag red sist, kanske i början av året? Nu kände jag verkligen suget och det var precis så härligt som det alltid har varit. Emelie är en klippa och Elisabeth har fått henne så fin. Vi red ett enkelt kort pass nere på en åker. Hitta linjeringen, flytta ett steg in/ut, byta böjning, försök till skolor och lite trav. Det här blir snart repris!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido