Irmelin - den starka

Senaste inläggen

Av irmelin - 20 december 2015 17:49

Det är endast tre dagar kvar till julafton och igår pyntade vi vår fina julgran. Jag älskar när den är sådär tät så att det är lätt att hänga kulorna. För första gången har vi frångått de röda kulorna i förmån för små söta i pastell. Riktigt fint faktiskt!

Idag fyndade jag en liten gran till mjölkkrukan i dungen där jag har tillåtelse att ta kaninpinnar. Fast i blåsten är jag inte helt säker på att den står kvar tills imorrn.

Konstigt nog har jag lite julkänsla. Trots 10 plusgrader och nästan ljumna vindar. Krokusen har börjat kika fram i rabatten. Inte mig emot!

Av irmelin - 11 december 2015 20:16

Min själ törstar efter en stunds stilla ro. I tysthet med ark att röra vid i nuets verklighet. Boken fann mig med sitt attraktiva yttre. Visade sig att gömma en stillande skatt.

Trädgård och poesi hand i hand.
Får mig att gå i land.

Av irmelin - 1 december 2015 15:43

"Jag ser min fågel!" säger Lisen nästan varje kväll och tittar ut genom fönstret från matbordet. Där sitter den, i ett björkfönster, fågeln som Lisen fann på när jag smått förtvivlat letade efter just en sådan.

Mamma Fågel står på bordet, en liten angenäm madam som jag handlöst föll för på Grangärde Musteributik förra julen. Just nu håller hon glasburkar med kärleksört sällskap. Makalösa växter som skickat ut ett massivt rotsystem och nya stänglar i vattnet. Jag är nästan rädd för att sätta dem i jord med risk att ta död på dem.

Av irmelin - 30 november 2015 12:59

Nyklippt...älskar ny spetströja.

Fick tummen ur så att min skyddsängel kan följa mig på färden.

Helgbak, ingen stillsam historia men nu är det gjort.

Av irmelin - 29 november 2015 08:52

Mitt i julbaket tar jag mig tid att sätta spirande vitlöksklyftor och förbereda gula ärtor för sådd. Färskt grönt året runt!

Av irmelin - 28 november 2015 22:05

Svärmor kom hem på adventsfika och nästan direkt uttrycker att vi har städat fast med fråga på tonen och två steg över tröskeln. Nej, säger vi bestämt varpå svärmor kontrar med "Åh vad skönt"!

Städningen uteblev i julbaket, adventspyntandet, med sonen som lägger järnväg över hela sitt rum och dottern som springer naken med tomteluva på huvet och säger "Ho ho ho, finns det några snälla barn här?!"

Julstämningen har infunnit sig.

Av irmelin - 22 november 2015 20:00

Jag beställde nya stigläder och stigbyglar till den lilla sadeln som jag och barnen köpte till Odette. Givetvis blev stiglädren för långa....suck. Som tur var hade jag ju tre andra gamla par läder kvar ute i förrådet. Med en håltagare och en sax blev det snart ett par mycket korta läder som barnen faktiskt kan ha. Tur att man är lite händig!

Av irmelin - 21 november 2015 16:52

Snön och kylan kom till sist. Bara ett litet puder men det lyser upp trädgården och döljer täckodlingens bruna fulhet. Saker som skulle blivit gjorde får nu tacksamt vänta till nästa säsong.

Kärleksörten blev åtminstone nedklippt idag. Den är lika ivrig som mig på våren och risken är stor att jag skadar knopparna om jag väntar.

En rikblommande klematis i kruka fick flytta in i garaget. Vi får se om den överlever eller om det var för sent. De 7 minusgraderna satte i alla fall punkt för surfinan och det långa hänget vid entrén. Tänk att det höll ut nästan till december.

Lite pyssel har jag hunnit med, riktigt nöjd må jag säga. Ett björkfönster med hjärtan och en liten domherre som Lisen fann just när jag letade efter en fågelvän.

I uterummet har vi tänt ljus för att pröva hur mycket värme vi kan alstra till kalla kvällen. Ganska mycket faktiskt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido