Irmelin - den starka

Senaste inläggen

Av irmelin - 12 augusti 2015 13:33

Nu har rosorna kommit i jorden. Kändes helt rätt att placera dem där, ska bli kul att se hur de växer till sig!

Av irmelin - 8 augusti 2015 20:55

Jacob har haft kalas för farmor o farfar samt kusin-familjen på samma sida. Det bjöds bla på Tomas-tårta och barnen lekte för fullt ihop.

Vi turistade Väsmans dag, väldigt poppis med hoppborgar och brandbil.

Jag har hunnit plantera den stora stjärnflockan och min nya guldhumle.

Höstblommorna är på språng, kransveronika...solhatt...syrenhortensia och bergsklematis.

Jag har även tagit tillvara på eftermiddagen och flyttat runt rotbevattningen på alla större plantor. Känns väldigt bra!

Nu sitter jag och myser i vårt uterum med tända ljus.

Av irmelin - 6 augusti 2015 22:21

Mina barn är suveräna! När mamman velar mellan olika rosor går Jacob helt sonika och hämtar ett av alternativen. "Den här ska vi ha mamma, den är till mig!"

Rosen Gråsten (vit) fick alltså följa med hem. Likaså Leonardo da Vinci (rosa) eftersom jag är så svag för fyllda blommor. Råkade visst ta med en Guldhumle till spaljen också...

Av irmelin - 2 augusti 2015 14:29

Till sist kunde jag inte motstå, jag var tvungen att köpa en stor fin Mårbacka. Nog är jag lite lyckligare nu ? Den rosa pallen blev plötsligt inte helt fel heller när den fick sällskap...men nja, den ska nog bli vit i alla fall.

Malvorna förökar sig, faktiskt för mycket till och med. Jag som annars tycker om sånt som är lättspritt. Men jag insåg att jag inte är så förtjust i blomman och då blev det lite to much. Funderar på rabattrosor istället...kanske.

Av irmelin - 29 juli 2015 14:19

Jag sådde sommarblommor men nu när sommaren snart är förbi har min första malva slagit ut. Den här enda är i alla fall alldeles fantastisk!

Av irmelin - 27 juli 2015 22:11

Idag var jag på bibblan för barnens räkning och på utvägen fick jag syn på de här. Det var bara att vända tillbaka till lånedisken ?

Av irmelin - 27 juli 2015 12:23

Jag har fått ta tre fina skott från en Mårbacka och en okänd rosa pelargon. Så glad! De kommer matcha min samling av vita och röda perfekt.

Av irmelin - 27 juli 2015 06:51

Nu är det bäst att jag skriver ner vad vi fick träna på vid hästkursen igår innan mitt minne sviker. Odette skötte sig toppen, inga konstigheter att vara på bortaplan. Dock ville hon inte stå i egen box utan fick kompanjera med Lelle ?

På AR-passet fick vi träna mer på böjning på rakt spår, svårare i höger varv. Öppnan gick fint där hon följde mig in ett steg. Slutan kom mer o mer och vi kunde även gå lite i sluta på rakt spår. Fick formge lite mer i longen också och började hitta framåt-nedåt i traven.

I NHn får vi träna på att hon ska vända upp och korsa bakbenen ännu bättre samt börja öka avståndet så att hon till sist ska kunna göra det löst.
Började lägga in backning när jag står vid rumpan. Ihop med detta ska jag börja backa henne i svansen, vidareutveckla med "tapp" på svansroten som hjälper mig att börja samla henne i ARen.
Testade även bugan. Knacka på benet, hålla runt karleden, backa henne med repet/knacka bogen, invänta att hon flyttar bak bakbenen, följa med ner när frambenet sjunker. Vi började med vänster fram, sen ska höger fram tränas in och därefter kompliment.
För första gången bytte vi varv i trav på volt också och det gick fint. En Väldigt rolig övning tyckte Odette. Vi tog även galopp i båda varv, tjoho vad kul!!

Jag är jättenöjd med dagen, Odette är så lättlärd och cool ?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido