Irmelin - den starka

Senaste inläggen

Av irmelin - 4 maj 2015 11:39

Om jag bara fotar växterna i vårt köksfönster så ser det riktigt trevligt ut. Den bilden ska jag plocka fram när skräpposten ligger över hela bänken framför blommorna...

Av irmelin - 2 maj 2015 21:26

Nä nu kan jag inte låta bli utan att skriva ett litet inlägg. Jag och barnen har varit hos "lilla hästen", med andra ord hos Elisabeth och Odette. Och ni som sysslar med hästar eller kanske djur i allmänhet, vet att man kan bli vansinnigt förtjust, nästan kär...och det är precis vad jag har blivit. Sådär att det kittlar som sockerdricka!

Idag fick Jacob till sin stora lycka följa med Elisabeth och hämta hö i hennes skruttbil. Medan de var borta tog jag o Lisen ut Odette från hagen. Hagen har två grindhål och O gick först till det närmsta, följde oss bort mot stallet när vi hämtade grejerna, väntade vid andra grinden och gick sen tillbaka till det första igen tills jag var redo. Tala om att veta att vi var där för hennes skull!

Hon trivs bäst när vi borstar ute och står vid en stolpe nära hagen. Fröken har vissa besvär med att stå still men idag var hon mycket cool och jag gav henne förtroendet att låta Lisen borsta. Lisen som förra gången klappade fort och sen pös tillbaka till Elisabeths knä. Nu var hon betydligt mera säker och kom fram flertalet gånger. Roligast var att ta ett rejält tag i pälsen och dra loss vinterfällen. Jag förmanade förstås men tålmodiga O blängde lätt förolämpad men stod som en fura.

När Jacob kom tillbaka ville han rida och vi tig tid på oss vid uppsittningen så att O känner sig lugn och kan vänta. Gick sen ett par varv på volt och en kortis på skogsvägen. Odette som emellanåt har rätt bråttom gick idag lugnt och fint utan att jag behövde förhålla så mycket. Både hon och Jacob växer med uppgiften.

Jag avslutade med kort träning vid hand. Hagpolarna körde race en bit bort men O kunde snart fokusera och vi provade framåt-nedåt, stillastående böjning och några steg framåt. Hon skötte sig så himla fint och det märks att hon trivs med att sysselsätta huvudet.

Trodde inte att jag skulle hitta en individ som kan mäta sig med Goliath, men här är hon ?

Av irmelin - 1 maj 2015 21:16

Snart klar med barbackasadel nr 2, denna är till barnen och den verkar bli bättre än den jag gjorde till mig själv!

Av irmelin - 20 april 2015 20:17

Än är jag för ung för att hoppa över det där med firande. Jag älskar presenter, att läsa alla grattishälsningar och att veta att just idag tänker människor lite extra på mig. Det ger en härlig energi!

Så Grattis på mig!

Av irmelin - 4 april 2015 19:12

Limträbalk upp!

Av irmelin - 3 april 2015 17:40

Planterat om den nya klematisen och blåbäret i avhärdningskrukor.

Upptäckt att magnolian överlevt vintern, det trodde jag inte! Fick ångest ett slag när jag trodde den kunde bli skyhög innan jag hittade krukan med uppgift om 175 cm. Nu blir den kvar ihop med plymspirea och smultronschersmin.

Jonas har börjat på uterummet. Mycket klurande men jag litar helt på hans kompetens och smarta huvud.

Bygghjälpen.

Chansar på en klematisstickling som blev över vid planteringen.

Jag

Av irmelin - 31 mars 2015 13:11

Tar vara på mitt behov av att vara själv med en blåsig vårpromenad på rasten.

Av irmelin - 28 mars 2015 17:04

Planterat om pelargonsticklingarna.

Lagat go'middag åt familjen och svärföräldrarna. Tack snälla mamma för fin innerfile av älg!

Studsmattan monterad till Jacobs förtjusning.

Purpurvindorna har spräckt plasten.

Jag har klippt ner gamla perenner och minsann, ur marken kommer det fullt med nya skott!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido