Irmelin - den starka

Alla inlägg den 26 mars 2014

Av irmelin - 26 mars 2014 13:04

Haha, jag vet knappt vad jag ska börja, det är bara så fantastiskt roligt att rida! 


Det här var sista passet inför söndagens träning för Karin och jag ville checka av samling och att hon kan sänka tempot när jag ber henne. Det är väl det svåraste för oss egentligen och inget som händer genom att jag sitter och tar i henne och "bara" saktar ner. Istället får jag främst låta övningarna och rörelserna skapa samling, just nu till en viss bekostnad av sökning och avslappning. Men det kommer, och när vi hamnar rätt så får vi samling och lugn takt som ett kvitto på posten. 


Började egentligen med att få en lite lite nedåt-framåt för att sen se om vi kunde få en tanke mot samling genom att höja tonus ute på volten. Till och från gick det ändå rätt bra, det spännande är att hon överlag börjar bli starkare i vänster varv än i höger. Det sägs att det är positivt att hästarna byter lätta sidan, att det går mot en mer rakriktad stark häst. Vi får väl hoppas det. 


Provade två lite svårare saker idag också, öppna på volt - ursvårt både för henne och mig men hittade känslan nån gång ibland så det får vi beröm för. Red sen som ett V över ridbanan och närmade mig en mycket svag piruett i spetsen, snarare som ett U. Just i den övningen fick jag känslan av att övningen i sig kunde hjälpa oss mot målet, att sänka tempot och sätta oss lite mera på bakdelen. Den övningen gillade Pila och hon kämpade på utan dess like.


Efter en rejäl paus där vi bara stod och lyssnade på fågelsången så tog vi upp travjobbet. Äntligen, sa Pila och ruskade sådär upprymt på huvudet. Kunde bara skratta tillsammans med henne och lotsa henne mot en avslappning innan vi tog upp några steg i trav. Förra passet skrev jag ju att även höger varvs trav börjar bli stabilare och idag var det ännu bättre. Nu kunde hon själv börja bromsa upp och behålla sin fantastiska avslappnade form och takt både i vänster och höger. Det är så jäkla coolt för jag känner hur hon tänker: WOW vad stark jag är, kolla vad snygg jag är, jag är så BRA!! Hur underbart är det inte att få ge en häst de förutsättningarna och uppleva det tillsammans med henne! Tro mig, hon strålar!


Värmde förresten upp vid hand och där är hon nu också så stabil och trygg med att jag går bredvid och lotsar henne. Hennes öppnor och slutor är mycket bättre på det viset och det märks att hon är nöjd med vårt tillvägagångssätt. 


Intressant att se hur vi tar oss an söndagens träning. Jag kommer bli filmad och kanske kan visa upp en snutt här.


Dagens stallbilder får katten Fräsan stå för!


   

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido