Irmelin - den starka

Alla inlägg den 23 mars 2014

Av irmelin - 23 mars 2014 20:41

Det råkade bli ett pass med Pila idag för min del och för de som är insatta i dressyr vet ni att man pratar om att höja sin lägstanivå. Just detta kände jag idag, även när vi trillade av den smala linan av balans så blev det inte lika dåligt som innan. Och de stegen när allt stämmer är som ljuv musik! Jag bara sitter med i hennes rörelser. Böjning, sökning och friheten i bogarna är betydligt stabilare. Traven börjar komma med längre intervaller även i höger varv och jag kunde hjälpa henne i igångsättningen genom att flytta henne utåt mot en öppna. Öppnan på rakt spår kom dessutom så otroligt fint idag när jag flyttade bak inner skänkel och hämtade hennes inre bakben mot tyngdpunkten.

Under ett tillfälle fick de utsläppta hönsen och den galna tuppen spel. Kacklandes kom de farandes in på ridbanan och hade sikte mot barnvagnen där Lisen sov. Ingen bra idé tyckte jag så jag och Pila lekte "chicken-horse" och vallade dem åt andra hållet. Pila blev lite spänd men inte på ett oroligt sätt, tror faktiskt att hon gillade utmaningen. Kul hade vi iaf! Satt med ett smile på läpparna hela passet, hon VILL och VILL hela tiden :-)

Fröken hade rejält med energi idag men skötte sig felfritt när vi körde long reining som uppvärmning innan ridningen. Anledningen var egentligen att jag ville göra " min grej" men närma mig tömkörningen för att se om jag gör något som Torbjörn kan ha nytta av. Det jag spontant kan tänka på är utrustningen, jag använder ett rakt bett med viss hävstång på i vilket jag kan be henne tänka nedåt-framåt på. I halterna ger jag henne gärna tid att reagera rätt på bettet genom att jag lätt vibrerar i tygeln. När vi går fram ur halten ber jag henne gå enbart genom min energi framåt. Jag ger henne chansen att svara på detta innan jag fysiskt lutar mig framåt, till sist gör jag ett mycket svagt "snutt-ljud" med munnen. Pila är så ljudkänslig. När jag går rör jag mig gärna långsamt, tanken är att vi ska lunka och bara njuta av tillvaron. Avslappning. Jag försöker inte gå i kapp henne, hinner jag inte med får hon stanna upp. Ja så gör jag, inget är bättre eller sämre än det andra. Men genom att utforska hur vi gör på olika sätt kan vi hitta små detaljer som kan förändra.

För den som orkar finns det film, fem minuter i motljus med korta snuttar med ett ekipage på långt håll ;-) Kommer i nästa inlägg.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido