Irmelin - den starka

Alla inlägg den 12 mars 2014

Av irmelin - 12 mars 2014 13:34

Ridbanan är blöt så idag fick vi ett utmärkt tillfälle att umgås på ängen, jag och Pila.

Två tankar utkristalliserade sig:
- dominerar jag henne?
- hur tar jag hänsyn till den spejare hon är?

Inne i stallet testade vi target med klickern och från att ha skeptiskt backat ett steg kunde hon efter fem minuter markera glasslocket med mulen. Det enda jag gjorde var att hålla i pinnen, klicka vid rätt tillfälle och ge morot.

Ute på ängen gick vi först runt och kollade var vi skulle vara. Sen lite skritt och trav på longen, inte så mycket krav med tanke på miljön. Jobbade sen nära med tyglarna över halsen och fick både trevlig öppna och förvänd sluta. Hon var dessutom så positiv till min position så det kändes bättre än att gå framför henne.

Vi blev avbrutna två gånger av en bil med släp som skulle till brasan och slänga grenar, Pila tittade lite men struntade sen i dem.

Fick dribbla lite för att hitta ett bra ställe att sitta upp ifrån men hittade en sten på andra sidan vägen. Pila var så vansinnigt duktig även om hon kände sig lite stressad i miljön. Plötsligt satt den där pallträningen och hon både klev fram och flyttade rumpan till mig när jag klev upp på stenen - jag gav faktiskt inga direktiv alls. Hon kom dock fram till att det var bäst för mig att sitta upp från höger sida, inte mig emot.

Red tillbaka de 20-30 metrarna till vår träningsvolt och bad om böjning o sökning på volt. Flytta ut, flytta in. Fick flera fina stunder där hon var helt rätt, känslan av att hon har alla hovar på spåret och sträcker ut och runt ytterbog. Härligt! Hon föreslog travuppgångar och det blev lite spänt i höger men i vänster har hon nu klurat ut precis hur hon ska göra och är jättefin!

Pga bilen red vi sen över till andra sidan där hon är lite stressad och jag upplevde hur hon tyckte att jag utsatte henne för onödig stress och fara när vi red bortåt. Inte för flockens bästa! Ska klura på hur jag bäst tacklar såna lägen.

Avslutade med att bara stå tillsammans i den underbara vårsolen, jag smekte hennes kropp och hon stod med huvudet sänkt i ärlig avslappning. Fin känsla.

Lite gott gräs hann vi också med innan vi var nöjda för dagen.

Är vi själva står hon numer alltid lös.

Hämtade den här på hemvägen!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido