Irmelin - den starka

Alla inlägg den 19 januari 2011

Av irmelin - 19 januari 2011 21:15

Är man västgöte i grunden så är man.


Klockan kvart över 6 ikväll insåg både jag och maken att vi skulle få en fruktansvärt tråkig kväll. Det fanns INGET att se på tv. Vi ser ganska mycket på tv. Vi orkar helt enkelt inget annat efter dagens vedermödor. I vanliga fall skulle vi väl kunnat åstadkomma ett Phase10 eller så...men icke.


Sååå...jag såg på tv iaf. Flippade mellan Masterchef USA, eller vad det heter, med han den där arga farbrorn, och till FatCamp. Fast det heter det inte men jag kommer ju inte ens ihåg vad det heter heller, det är iaf modellen större människor som blir smala och gråter när de måste rösta ut en av medlemmarna i sitt eget lag.


Tog en paus från tvn och tog bort sminket och drack sen en god kopp the. Ikväll var det Masala Chai som hamnade i spat. Den tävlar jämnt lopp med chokladchili-blandningen.


Ja...sen blev det soffan igen medan maken tog sig ett avslappnande bad eftersom han både var trött och rastlös samtidigt. Jag vet ärligt talat inte om något av tillstånden blev något bättre av badet för han såg då likadan ut när han kom tillbaka till soffan och gjorde mig sällskap. Slog på Mauro och Pluras Kök. Eller tvärtom, de befann sig ju hemma hos Plura. Gästerna hetter Lena PH och Håkan H. Tänkte på min vän Anna, hoppas hon såg programmet, she likes Håkan H a lot. Håkan H blev nog dessutom rätt på lyset så han var ju rätt underhållande. Plura underhåll på sitt eget sätt med att laga fantastisk mat i bar överkropp. Den kaggen har nog fått sig ett och annat kan man tro. Mauro gjorde inte så mycket väsen av sig alls och Lena tog en taxi hem men det var nog mest för att hon inte orkade gå. Har man råd så går ju det med. De verkade i alla fall laga väldigt god mat i programmet. Laxtartar. Receptet hittar du på tv8.se. Ni kan ju skicka en länk till mig för jag hittar det då inte....


Om vi ska ta en bit häst också så hämtade jag ut Espaniolan idag. Gjorde en tjyving och gick dit med paketidnumret som jag fått av säljaren och låtsades att jag fått en smsavisering. Visste genom hemsidan på posten att paketet anlänt och vem orkar vänta på en avi? När jag höll på att rabbla upp hela numret tyckte hon i kassan att det räckte med fyra siffror och jag spelade så förvånad jag kunde över att jag fått ett så långt nummer. Hehe. Det märks att jag blivit brunett. Sadeln levde då verkligen upp till mina förväntningar. Säljaren hade packat in den på ett mycket proffsigt sätt och det fanns inte en repa på sadeln. Kunde trott att den var helt ny. Nästan. När det kom till att sätta dit stiglädren verkade den definitivt ny för **** vad svårt det var. Jag var svart om fingrarna, lite på tröjan och helt öm om fingertopparna efter första ditsättningen. Synd bara att jag kom på hur de skulle sitta när jag väl satt dit dem en gång. Gör om gör rätt.


Hästen verkade gilla sadeln. Han protesterade iaf inte. Och jag tyckte att jag satt som en smäck. Synd bara att underlaget nu är som pest eller kolera. Pesten florerar på ridbanan där det antingen är knöligt eller stenhårt för barfotahovar som bara gått på mjuksnö. Koleran härjar ute i skogen där samma förtvivlade tillstånd råder. Ingen som anklagar mig om jag låter hästen vila i hagen nån dag va? Snö eller vårvindar beställs omgående. Och det är bara januari...det är ju så att man kan grina.


Jaha, såhär kul har jag inte haft under hela kvällen som jag haft det nu medan jag skrivit här. Noteras. Maken har gått och lagt sig med en blick om att "du som hade så tråkigt och var så trött, varför går du inte och lägger dig för?!"


Jaja, det är väl lika bäst. Jag ska läsa lite och koppla av en stund också, precis som vi pensionärer gör varje kväll här i huset. För det behövs sannerligen efter en sån här intensiv kväll av tristess.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido