Irmelin - den starka

Alla inlägg den 6 januari 2011

Av irmelin - 6 januari 2011 19:06

Jag var inte helt övertygad om att det skulle bli någon flytt när jag vaknade på morgonen. Snön yrde från hustaken och mer kom det från den jämngrå himlen. Med en rejäl frukost i magen och matsäck i en ica-påse åkte jag i alla fall iväg till stallet och började mocka ur boxen. Fem kärror blev det innan jag var klar. Då var allt inte ens urtaget men det torra på botten skulle lämnas kvar till boxgrannen Lillans överflytt.


När mockandet var färdigt fick Goliath komma in och äta hö en stund och torka upp innan det var resdags. Strax efter anlände herrns förra ägare som så vänligt skulle köra transporten i ruskvädret. Vi lastade in grejerna i min bil, förberedde transporten och körde upp den på grusvägen med lite hjälp av min starka stallägare. Sen lastade vi så till sist Goliath ute på vägen för att slippa krångel i den lilla backen från stallplanen. Herrn stannade och nosade lite och när jag hörde rasslet från müslihinken klev han på utan några fler betänkligheter.


Chauffören gjorde verkligen en beundransvärd insats i snöyran, jag som låg efter i min lilla yaris såg knappt transporten genom snömolnet ibland. Framme vid Gränges blev det tankstopp, herr G gnäggade en gång men stod annars snällt still och väntade. Under resten av vägen for jag före i min bil för att reka i den kommande mastodontbacken på väg mot nya stallet. Det såg dock lovande ut, ända tills jag svängde in på den lilla grusvägen som gick upp till gården. Styrigt och moddigt och allmänt besvärligt. Här blir det nog stopp iaf, tänkte jag medan jag parkerade på den nya stallplanen. Men strax efter kom chauffören minsann inrullandes med både bil och släp intakt!


Goliath blev lite stressad vid urlastningen men backade sen fint ut och kikade runt. Den stora hästflocken i hagen bredvid kom genast och kikade på oss och undrade vem som kom. Ganska snart efter släppte vi in Goliath till sin nya flickvän Angel. Fröken var brunstig och satte de oskodda hovarna i sidan på G ett par gånger men sen ledsnade hon snart och stod mest och kikade på honom och pratade med sina vänner på andra sidan staketet.


Goliath gick runt ett tag mellan hälsningarna, hittade det stora hönätet inne i ligghallen och parkerade sig där en god stund. När han skulle ut därifrån fick han återigen ett par smällar av fröken men verkade inte få några men av det. Lite roligare blev det när Goliath gick upp och hälsade på alla de andra hästarna vid staketet. Det peps och det sparkades med frambenen så staketet fick lagas en gång, men efter en stund coolade alla ner sig.


Jag passade på att gå runt staketet i hagen intill så att vi kunde släppa på Goliath och Angel i den också. Snön räckte mig till strax över knäna och jag fick pulsa på både länge och väl innan hagen var klar. Skönt iaf att veta att de har lite större yta att gå runt på medan de lär känna varann så att det inte behöver trängas.


De andra stalltjejerna höll på att för hand rulla ut sex stora rundbalar med hö som var mögliga när de kom från leverantören, så det var bara att hugga i och hjälpa till tills det var klart. Packade in mina grejer i stallet och började så småningom bli klar för hemfärd.


Matsäcken jag hade med mig hade inte hunnits med så jag passade på att äta upp min äggmacka medan vi styrde hemåt. Framme i gamla stallet var det bara att städa ur transporten, packa hö som ska tas med till lösdriften imorrn och sen säga hejdå till både chaufför och till min gamla stallkompis.


Det blev då en riktigt lång dag och jag vill säga ett stort TACK till de som hjälpte mig :)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido