Irmelin - den starka

Alla inlägg den 9 januari 2011

Av irmelin - 9 januari 2011 18:41

Idag skulle det bli lite moln och mycket sol, trodde prognosen igår kväll. Men istället blev det mycket moln, snö, blåst och isgator.


Kom till Janols framåt halvelva och mockade ligghallen medan Goliath höll sig så långt bort som möjligt. Han var väl på vilohumör skrutten. Träffade på Mikaela, Jennie och Johanna  i stallet och utlovades ridsällskap så att jag lär mig några nya vägar i skogarna. Det tackade jag för men fick lov att vänta ett tag tills de hade skottat av all blötsnö från ett av uthusen. Det var inte lite snö heller!! Synd, eller tur för mig?!, så fanns det ingen extra skovel till mig så jag fick snällt stå och titta på och hålla låda medan de andra skottade. De svettades- jag frös :)


När det väl blev dags för ridtur gick såklart Goliath en sväng i hagen innan jag fick tag på honom. Inne i stallet var han i alla fall på prima humör och likaså när vi suttit upp och kom iväg. Red en 40 minuters runda som var perfekt för när man bara hinner ta en kortare tur. Just nu var det djupt med snö så hästarna fick pulsa en hel del. Tog en del trav och galopp också, Goliath låg på bakom shirehästen Aragorns rumpa och kämpade friskt. Himla skönt att ha en häst som både kan gå först och efter måste jag säga. Svettiga och lite flåsiga skrittade vi tillbaka pållarna mot stallet, som verkade nöjda trots snön.


Höet var nästan slut i hönätet så efter turen rullade starka Johanna och jag ut en rundbal till ligghallen och trädde på det stora nätet igen. Vi har ett slow-feeding nät till pålle, sånt som jag testat innan fast i mindre variant. De mindre nätet funkade ju sisådär för G men nu med ett riktigt stort där maten faktiskt aldrig tar slut äter han lugnt. Johanna rapporterade att han inte bara står där inne och mumsar heller utan gärna står uppe vid staketet och sällskapar med de andra. Så glad och avslappnad som herrn sett ut de här dagarna är jag lugnt försäkrad om att han stormtrivs!


Åkte förbi gamla stallet i Gonäsheden på hemvägen och plockade med mig mina grejer. Det är en del man samlar på sig ändå...rätt nöjd med att jag bara tagit med mig en bråkdel av allt till Janols. Dels får det inte plats och dels använder jag inte grejerna dagligen. Får köra förvaring hemma i förrådet istället. Maken är lika glad som jag...hm.


Nu borde snart viltgrytan jag och maken kokar på vara färdig. Egentligen inte så avancerat men det krävs en hel del hjortkött- eller annat vilt- samt en koktid på 90 minuter. Tur att vi var mätta redan på förhand....


Måste slänga in de underbara fotona som Sofia Eriksson tog på Goliath och bästisen Fräsen häromdagen när de stod och busade vid staketet. Äkta glädje!


        

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido