Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

Ny barnmorska

Av irmelin - 10 maj 2011 08:17

Nu på morgonen var det dags att träffa min nya barnmorska Margareta. Hon är välbekant med min mans familj och jag har tydligen träffat henne en gång tidigare. När vi sågs var hon också mycket riktigt bekant. (Hur ofta använder man ordet bekant och behöver plötsligt använda det två gånger i samma stycke?!)


Margareta tog ett stick i fingret på mig, jag tycker det är värre än när man tar i armen för det spänner mer. Men jag har klurat ut att om jag trycker in nageln i fingret på andra handen samtidigt som det sticker till av nålen så klarar jag mig rätt bra.


Också skulle det vägas...nio kilo har jag gått upp. Verkade rätt normalt men det är kanske ändå värt att äta mer frukt och mindre sötsaker   Det var dags att börja äta järntabletter och jag fick gärna dricka juice, men inte ta tabletten ihop med mjölk för då var upptaget av järn inte lika stort. Även kaffe och thé kunde ge samma negativa effekt.


Måtten på magen löpte enligt någon kurva helt korrekt och hjärtljuden var fina och regelbundna. 142 slag i minuten. Och mitt blodtryck hade sjunkit sen sist och det var väl inte så konstigt eftersom jag stressade från jobbet förra gången jag var där på provtagning.


Sen pratade Maggan om "En unge i minuten" och av en händelse såg jag mitt första avsnitt igår kväll. M tyckte inte helt och hållet om deras arbetssätt i serien där läkare och barnmorskor sprang in och ut ur rummen en hel del, mammorna låg ner mycket i sina sängar - sitter du upp får du ändå samma tryck nedåt, sa M, och pappan fick inte alls samma stora roll i förlossningen som han borde ha. Jag ska få låna en bok av M kring Mindfullness som ska handla om att psykiskt förbereda sig för den stora dagen och där pappan har en mycket stor roll i att vara med kring sin kvinna och på så sätt få henne att utsöndra lugnande hormoner som gör förlossningen mindre påfrestande och smärtsam. Lät ju väldigt bra enligt Ms förklaringar och det jag reagerat på från programmet var också det M tog upp och hade kritik mot. Fint.


Snart ska jag faktiskt sätta mig på cykeln för första gången det här året och trampa iväg till jobbet. Måste passa på att få lite extra motion i lagom takt när jag ändå inte måste ha bilen till stallet ikväll.



 
 
Ingen bild

Emma

10 maj 2011 08:59

Verkar som att du är nöjd m din nya barnmorska, skönt! Härligt att höra att du och kotten mår som ni ska:) Jag har också tänkt på att papporna inte gör så mycket och att mammorna ligger mycket i sängen i En unge i minuten... Fast om jag tänker tillbaka så tror jag att jag låg rätt mycket i sängen själv när det var dags... Orkade liksom inte stå och sitta så mycket, vet att jag satt på någon slags pall en sväng men annars var det nog olika ligglägen som gällde... Tommy var väl med och stöttade så gott han kunde, men jag klarade mig själv ganska bra, han kunde liksom inte göra så mycket. Det är väldigt svårt det där... Jag läste aldrig någon bok om Mindfullness, hoppas att den är bra och att ni får användning av den. Hur som helst så kommer du att klara förlossningen galant, hur man än själv tycker att man skött sig så är det j*vla jobb man gör och kan ALLTID vara nöjd m det man åstadkommit:) Stor kram på söta gravida du!!

 
Zäta

Zäta

10 maj 2011 09:28

Skönt att höra att allt är normalt.
Ett tips är att se till att få i dig lite mer fibrer nu när du börjar med järntabletter eftersom de ofta är förstoppande.

Det där med mindfullness låter väldigt bra. Jag har en svägerska som fick gå en specialmassagekurs med sin man inför förlossningen. De fick lära sig precis hur han skulle massera, trycka och stötta igenom de olika faserna i förlossningen, och det fungerade väldigt bra. Hon behövde ingen annan smärtlindring alls. Coolt!

http://blogg.zettervall.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards