Irmelin - den starka

Alla inlägg den 26 september 2010

Av irmelin - 26 september 2010 09:19

Regnet öste ner när vi tog bilen till Kopparbergs marknad. Maken drog nitlotten när han skulle ta ut pengar vid Coop för då öppnade sig himlen och han såg inte särdeles glad ut när han kom halvspringande tillbaka mot bilen. Men jag fick min beskärda del jag också när jag sprang runt kring stallet för att tömma mockkärran och hämta hö ute i ladan.


Väl framme vid Kopparberg var det riktigt mycket bilar och eftersom regnet började dra sig bortåt kom det allt fler köpsugna marknadmänniskor. Jag och maken gick en lov runt alla stånd innan vi började koncentrera oss på det vi ville ha med oss hem. Och nog märks det att man försöker plocka vuxenpoäng då det viktigaste är att köpa på sig ett gäng extra starka fryspåsar och bunkra upp hemma i köket! Ojojoj....det är ju nästan så att man får skämmas. Dessutom sprang vi på ett nytt revolutionerande dammsugarmunstycke för halva summan av vad det kostar ute i butik och det var vi givetvis tvungna att fynda. Mot slutet hittade vi superunderställ för en billig peng och jag köpte två karbinhakar i det mest spännande ståndet på hela marknaden som hade järn och läderartiklar. Vissa har ju udda intressen.... Med oss i bilen hem råkade det även hamna kokosbollar, marknadskarameller och chips.


Vi avslutade marknadsdagen hemma hos makens morföräldrar som hade samlat större delen av släkten i byn och lagat en delikat middag. Morfar och jag har mycket gemensamt genom gårdsintresset och djurhållning. Var gång vi ses tas ämnet upp medan maken sitter bredvid och skakar på huvudet. Det är härligt att i alla fall någon förstår mig :)


Jo det blev ju en ganska lyckad marknadsdag ändå med fina inköp och uppehållsväder!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards