Irmelin - den starka

Alla inlägg den 13 februari 2013

Av irmelin - 13 februari 2013 20:48

Återigen var det dags för en date med Pila och vi tog ett kortare pass från marken ute på ridbanan. Det är så härligt att se hur hon själv vill söka sin avslappning och varje del vi har gjort tidigare går lite bättre för var gång. Hon har fortfarande mycket påskjut och svänger iväg med rumpan eller bogen emellanåt på volten. Jag tänker att det blir bättre ju mer vi jobbar med skolorna och hon kan balansera upp sig på egen hand.


Arbetet på longen gick mycket bättre än sist, kunde ta upp henne i trav en halv volt och i vänster varv hade hon ett större lugn och till och med lite sökning nedåt-framå. I högra varvet blev det mer fart men hon kunde direkt lugna ner sig när vi gick ner till skritt så det är ett framsteg.


Hade snappat upp ett tips om att backa hästen vid inlärning av slutan. Placerade Pila i en halt ur en volt med framdelen på spåret. Bad henne komma framåt med hjälpen för slutan, gjorde halt, backade henne ett steg för att komma i rätt sluta-position igen och ur detta ett steg fram. Var noga med att göra halt när hon tagit ett steg igen och stod på tre spår och gav massor av beröm. Sakta men säkert....


Jag testade att gå bredvid henne i höjd med bogen mot slutet och det var högst märkligt tyckte hon. Jag lät henne finna sin väg på volt och prövade även lite öppna där vi tog ett steg i taget i rätt riktning.


Hon är så duktig och framförallt så vansinnigt trevlig att arbeta med från marken!


Inga avancerade saker och bara beröm för alla hennes försök att förstå....



 

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards