Irmelin - den starka

Alla inlägg under mars 2016

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart att bli fysiskt trött av kroppsarbete. Givetvis blir det fikapauser och lek med barnen också!Med gemensamma krafter har vi gjort en ny odlingslåda. Det kommer finnas plats för massor av grönsaker och ettårigt blomster.

Vintersådderna får en skjuts i växtskåpet.

Råkade köpa två blåbär och en svart vinbär på Lidl, 25 spänn. Eller ja, jag hade ju tänkt att det skulle vara trevligt med några buskar.

Barnen har fått upp studsmattan och Jonas gör klart den nya lådan till jordgubbsland nr 2.

Vintersådden i drivbänken kikar fram!

Skolat om de sex spetspaprikorna.

Först leca...

Sen tidningspapper så att jorden inte blandas med lecan som gör att rötterna inte drunknar.

Omskolad och klar!

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus.

Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jacobs tur.

Jonas skruvade loss locket från sandlådan, det har mest gett oss hjärtat i halsgropen när barnen klättrat på det. Simsalabim så blev virket en ny jordgubbslåda till slänten.

Jag har klippt ned allt visset i rabatterna och gjort glada upptäckter. Kantnepetan är inte min favorit men den är tacksam, brer ut sig och fyller ut, blommar länge, lätt att ta stickling av och kommer tidigt.

Vi har skruvat ihop det lilla växtskåpet från Rusta också. Det ska vitmålas men går förstås redan att använda. Måste köpa fler brickor att ställa lådorna på bara.


Odlingslådor på vårkanten är en ledsam syn. Beslöt mig för att de ska rödmålas för att få lite liv. Jag har krattat bort täckmaterial från lådorna så att de ska tina snabbare. Materialet ska sen återvinnas i en ny odlingsbänk. Prövade även att täcka två (än så länge) lådor med svart plast för att skapa än mer värme. Lite sugen på att köpa en jordtemperaturmätare...present?

Det är så spännande att följ bergsklematisen i uterummet. Den växer så det knakar! Tydligen kan den dra iväg rejält i höjd, den var åtminstone väkdigt fin och klättervillig i somras.

Jo just det, jag äälskar våren!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Träna glosor med Ovido