Irmelin - den starka

Alla inlägg under maj 2012

Av irmelin - 12 maj 2012 20:30

Mjo...jag blev rätt nöjd ändå måste jag säga. Trots min totala okunnighet vad gäller sykunskaper så lyckades jag med instruktionsboken till symaskinen i högsta hugg och stor aktsamhet med synålen få ihop både ludd till hackamoret och en ny modell på barbackasadeln. Hästen verkar nöjd och jag sitter med betydligt rakare sits! Tänk vad man kan när man ger sig ....DEN... på det  


 


Igår stämde jag och Goliath träff med Elin och Dippis och tog en lugn tur på en timma upp i skogen vid Golan. Vi hittade en ganska blöt men trevlig skogsstig upp till grusvägen ovanför ett bostadsområde som heter just Golan. En liten bit in i skogen låg det plötsligt en bit lång bro  som man behövde trampa över om man inte ville hamna i träsket. Första halvan bestod av rejäla plank så Goliath fick snällt traska upp på den dryga meterbreda bron. Andra halvan såg däremot inte lika stabil ut men som tur var såg marken bättre ut så då kunde vi kliva ner cirka 30 cm och klara oss över ändå. Duktigaste Dippis följde Goliaths exempel och klev på som att han aldrig gjort annat. Antingen så är det världens coolaste unghäst eller så har han en väldigt bra läromästare i min finaste Farbror Frej!


 


Den här dagen startade med en tretimmarsritt ihop med Anette och Arda som kom åkandes med transport ut till oss. Vi skrittade tillsammans iväg till ridhuset ute på ridskolan några kilometer bort och tränade både dressyr och miljöinvänjning. Goliath tog det riktigt lugnt för att vara på ett sånt ställe. Han har varit i ridhuset i Grangärde vid två tillfällen och även om han var rätt slingrig och reagerade väldigt mycket/väldigt lite på mina hjälper så skötte han sig fruktansvärt fint. Med all rätta ska vi ha beröm för några öppnor som  vi fick till så otroligt bra. Han följde min överkropps vinkel in i öppnan utan vidare signaler från tyglar och skänklar. Fick den där häftiga känslan av att "det är ju såhär det ska kännas!" Vi fick även till en del travsträckor som passerade godkänt och han överraskade mig med att orka hålla en jämn travtakt i en pyttesvag förvänd travsluta. Det tar sig åtminstone på vissa områden! Arda däremot blev vansinnigt förtjust i den där snygga bruna skönheten i speglarna  och gnäggade hummande varje gång hon fick se sig själv. Hann inte kika så mycket på dem, hade fullt upp med G men det var en mentalt trött liten tjeja som skrittade hemåt mot transporten :) 


Måste bara säga att det är så otroligt KUL att Anette hittat sig en alldeles egen häst och de kunde bara inte passa mer perfekt tillsammans!!


   


Eftermiddagen har tillbringats i badhuset av alla ställen. Maken har bestämt att Jacob ska bli fisk och den där mamman skulle också behöva sig ett dopp då och då. Det var bara andra gången lille J var i badhuset men det märktes direkt att han kände igen sig då han började plaska efter bara ett par minuter. Sen höll han igång i trekvart med att plaska, hoppa i vattnet, stå och hålla sig i diverse vattenskulpturer, skvätta i vattenstrålarna, titta på andra barn, försöka övermanna/krama en 10månaders bebis och skratta och le mot alla han såg. Vår son är minsann ingen badkruka!


 

   

   

Av irmelin - 10 maj 2012 09:21

Jag sitter och klurar på att bygga om min barbackapad litegrann... Är rätt nöjd med den men jag skulle vilja få en lite mer lodrät sits i den och funderar på om jag kan lyckas få dit en liten "midja" på den. Stöden fram ska byggas om och det kommer nog också bli ett stöd bakom rumpan den här gången.


Lite liknande den här...fast fortfarande med min grundstomme som ser ut som en teddyfodrad vojlock.


Sen ska jag klä in hackamoret med teddy vid nos och haka och göra hål för D-ringarna som jag satt på för kapsontyglarna. Ringarna ligger och klirrar mot hävstångsdelarna just nu och jag håller på att bli tokig på ljudet!

Av irmelin - 9 maj 2012 19:23

Lånat från Marijke de Jong....


IT WILL PASS

A riding student went to his riding teacher and said:

"My riding is horrible! I feel so distracted, my back ache, I'm constantly out of balance. It's just horrible!"

... "It will pass," the riding teacher said matter-of-factly.

A week later, the rider came back to his teacher.

"My riding is wonderful! I feel so aware, so in balance, so alive and one with the horse! It's just wonderful!'

"It will pass," the teacher replied matter-of-factly.
 
 
Fröken M. herself
Av irmelin - 9 maj 2012 14:00

Kom in för en stund sen efter att ha varit ute hos hästarna. Den här gången var det min medis som skulle ta ut Goliath med mig som vägguide. Solen har tydligen gett upp helt för dagen men vi lyckades pricka in turen mellan skurarna- så gott som i varje fall :)


Herr G traskade på rätt glatt trots vädret och jag tror vi var ute i närmare en timma. Helena skrittade och jag promenerade med barnvagnen och en sovande unge!

Av irmelin - 9 maj 2012 09:26

Bilder från flytten - hästflytten alltså :)


Vi red i kanten längs med cykelbanan och med tanke på den sena eftermiddagen mötte vi inte en levande själ...

 


Looking back....


Hästarna var glada i hågen över äventyret...

 


Närmare stan passerade vi Coop, MM - där jag handlar min mat och ST1 där jag tankar....

   


Snart var det inte långt kvar...

     


Väl framme hade vi två lyckliga hästar som betade gräs för fulla muggar!

     


Igår tog vi så vår första uteritt i området. Det bar iväg till ett par stora kohagar, perfekt kuperade med en matta av vitsippor där vi klättrade omkring upp och ner i backarna ett par vändor. Innan vi red tillbaka skrittade vi ner på en stig som ledde fram till en hästbadplats med sandstrand. Goliath gillar vatten sen tidigare och tack vare att hästarna måste gå ner i sjön för att dricka i hagen så tog det inte lång stund innan Dippis också klev i och började plaska. Vet inte vem av oss som var lyckligast, hästarna eller ryttarna!


         





Av irmelin - 8 maj 2012 14:12

Gissa hur många gånger jag var ute hos hästarna igår....TRE! Och idag blir det i alla fall två gånger. Jag är i sjunde himlen  


Under Jacobs lunchvila promenerade jag bort med vagnen, ställde den i skuggan under ett träd, hämtade in hästen och band hästen i trädet. Sen tog jag mig an bakhovarna och verkade dem i godan ro.


Äntligen hinner jag med min vackra svarta pojke! Jag hinner med att hålla hovarna i perfekt trim...jag hinner med att ta ett pass från marken på förmiddagen och en ridtur när maken har sonen på eftermiddagen.... Det är snart bara en månad kvar innan jag börjar jobba och jag ska njuta varenda dag och ta tillvara på de här fantastiska förutsättningarna!



Goliath har dessutom gått ner några kilo senaste veckorna (alltså redan innan flytten) och vår utökade dressyrridning har gett en fin överlinje och mer muskler både kring bogar, manke och rumpa. Ytterligare några kilon mindre så kommer han vara en riktig fröjd för ögat...men det är han ju redan    


Av irmelin - 7 maj 2012 10:28

Jag och Jacob startade dagen med frukost och sen ringde vi till veterinären, det är nämligen dags för Goliaths vaccination och den trevliga vet'en kunde komma ut redan vid tolv idag. Sen drog vi på oss kläderna och packade verkningspåsen så att jag kunde verka framhovarna på Goliath.


Hästarna såg mig redan på håll och kom galopperande fram till grinden. För säkerhets skull mutade jag dock Goliath med en morotsbit (jag som aldrig ger honom godis i vanliga fall!) eftersom han inte var helt på det klara med att vilja fångas igår. Sen fick herrn snällt stå stilla uppbunden i närmsta träd medan jag verkade hovarna. Han skötte sig väldigt bra då han annars brukar vilja trampa runt en del innan han känner sig helt trygg i en ny miljö. Värt att notera, efter två dygn i en torr gräshage är strålarna  redan finare! Sötaste bebisen skötte sig också alldeles utmärkt och roade sig i vagnen med en hovkrats i handen :)


Passade på att ta en kortare promenad för att påminna båda grabbarna om att man faktiskt får lov att lämna hagen också och unge herr fux gnäggade efter oss när vi gick. När vi var på tillbakavägen var han i alla fall helt lugn när jag såg honom på håll och gnäggade först när han fick se oss igen. Skönt att det funkar bra!


Nu lite lunch och invänta veterinären!


 

Av irmelin - 6 maj 2012 21:08

Ja nu har jag minsann fått mig en rejäl hästdos som heter duga!


Fredagens träning följdes upp med att jag och Elin flyttade våra kära barfotahästar till betet. Vi skrittade/promenerade cirka en mil på 2 timmar och hästarna blev bara piggare och gladare ju längre vi kom på vår tur. Nu är de äntligen på plats i en härlig hage med sjöutsikt 200 meter från mitt hus. Det kan inte bli bättre! Ikväll när jag var ute hos pojkarna gick jag ner till stranden där hästarna kan kliva direkt ner i sjön och dricka sig belåtna. Det dröjde inte många sekunder förr än Goliath kom i rask skritt, klev rakt ut i sjön med alla fyra benen, drack och sen travade han upp till gräset igen. Han såg så lycklig och tillfreds ut så det värmde rakt i hjärtat! Var gång jag varit dit hos dem har jag fått komma fram och mysa lite med honom men efter nån minut vänder han på steken för att försäkra sig om att hans matte inte ska beröva honom det här underbara stället.


Pojkarna i morgonsol!

         


Idag blev inte sämre då jag for iväg till min Anette för att agera hästskötare och fotfolk när hon och hennes häst Arda åkte på clinic för Birgitta Järnåker på Hästaktiv i Lövåsen. Ekipaget skötte sig jättefint och fick väldigt mycket beröm och kommentarer om hur bra de passar ihop och om vilken elegant häst Arda är. Anette fick med sig många bra tankar och tips för deras fortsatta utveckling av den trevliga och pedagogiska Birgitta. Det fina med att åka på kurs är att man även som fotfolk lär sig vansinnigt mycket när man lyssnar och ser de andra ekipagen. Två ryttare arbetade med varianter av skolor och skrittpiruetter som är högst aktuellt för mig. Det är så kul att se de som har kommit ännu ett steg på vägen för det ger något att sikta mot och jag fick flera bra övningar med mig hem. Samtidigt som kursen pågick JUF DM i bruksridning och brukskörning så i fotona nedan slinker det in någon ardenner här och en nordsvensk där. Ni kan även se två riktigt läckra svarta skönheter i form av frieserhingstar som går på en makalöst stor lösdrift i området.


                               




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards